Rejže.cz - české stránky o asijském filmu
RECENZE
ČLÁNKY
SLOVNÍK
ODKAZY
INFO

plakát filmu

český název:
Touha, opatrnost

původní název (transkripce):
Se, ťie

původní název:
色•戒

anglický název:
Lust, Caution

země výroby:
USA, Čína, Tchaj-wan, Hongkong

rok výroby:
2007

distributor:
Blue Sky Film

odkazy:
Hong Kong Cinemagic
Chinese Movie Database
IMDB
Oficiální stránky

Touha, opatrnost - soutěž o lístky do kina

¬ články / aktuality - 21. 1. 2008

Ve spolupráci s distribuční společností Blue Sky Film Distribution a.s. jsme pro čtenáře stránek Rejže.cz připravili soutěž o dva lístky na projekci filmu Touha, opatrnost.

Americko-čínský film tchajwanského režiséra Liho Ana (Lee Ang) získal na mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách hlavní cenu Zlatého lva a cenu Zlatá Osella v kategorii nejlepší kamera. Nedlouho poté si tvůrci Touhy, opatrnosti odnesli sedm cen z ceremoniálu předávání výročních tchajwanských cen Golden Horse, které odměňují čínsky mluvené filmy. Z celkem jedenácti nominací byl film vyhlášen v kategoriích nejlepší film, režisér, herec, herecký nováček, adaptovaný scénář, výprava a hudba. Film dále sbírá nominace na nadcházející prestižní ceny, mezi nimi i Zlatý globus a ceny Britské filmové a televizní akademie.

Výčet vavřínů naznačuje, že Touha, opatrnost je mimořádný film zasluhující si zhlédnutí v kině. Pokud jste z Prahy a chcete na film zajít zadarmo, stačí, když odpovíte na níže uvedenou soutěžní otázku. Od výhry vás pak bude dělit už pouze ruka štěstěny, která ze zasilatelů vylosuje jednoho šťastného. Ten obdrží dva lístky na projekci v některém z pražských kin multiplexového řetězce Village Cinemas. Lístky platí do 6. února 2008.

Soutěžní otázka:
Ve filmu Touha, opatrnost ztvárnil hlavní roli slavný hongkongský herec Tony Leung Chiu Wai. Není to zdaleka poprvé, co mohou čeští diváci v kinech obdivovat jeho herectví. Do zdejší kino distribuce bylo uvedeno celkem šest filmů z jeho filmografie. Uveďte české názvy alespoň dvou z nich.

Odpovědi zasílejte do 27. ledna 2008 na emailovou adresu soutez@mousehouse.cz.

Soutěž vyhodnocuje PR společnost Mousehouse s.r.o. a lístky budou k vyzvednutí v jejím sídle na adrese Koperníkova 11, Praha 2.

Hodně štěstí vám přeje redakce stránek Rejže.cz.

 

Recenzi filmu si můžete přečíst zde.

 

redakce

Rejže.cz - copyright